• http://wagnerhodgson.com/sites/default/files/styles/project_detail_nav_thumb/public/projects/photos/UVM-Davis-Center_2071771782.jpg?itok=PEbMfB3m Sally McCay Photography
    Sally McCay Photography
  • http://wagnerhodgson.com/sites/default/files/styles/project_detail_nav_thumb/public/projects/photos/UVM-Davis-Center_2071772446.jpg?itok=hw2NN_4g Sally McCay Photography
    Sally McCay Photography
  • http://wagnerhodgson.com/sites/default/files/styles/project_detail_nav_thumb/public/projects/photos/UVM-Davis%20Center_Horizontal%20Crop_2.jpg?itok=sVJiWPbY Westphalen Photography
    Westphalen Photography
  • http://wagnerhodgson.com/sites/default/files/styles/project_detail_nav_thumb/public/projects/photos/UVM-Davis%20Center_Horizontal%20Crop.jpg?itok=AHTNf2Jn Westphalen Photography
    Westphalen Photography
  • http://wagnerhodgson.com/sites/default/files/styles/project_detail_nav_thumb/public/projects/photos/UVM-Davis-Center_UVM-Color-Site-Plan---12.14.jpg?itok=QZ9fZbI4
  • http://wagnerhodgson.com/sites/default/files/styles/project_detail_nav_thumb/public/projects/photos/UVM-Davis-Center_Sally-McCay2071771250.jpg?itok=abQcLEOu Sally McCay Photography
    Sally McCay Photography

University of vermont, dudley h. davis center

burlington, vermont

The Davis Center is the link between residential, research and academic zones on campus. In siting the building we were able to create at-grade entrances at all 3 levels while creating a cohesive campus open space that accommodates large pedestrian volumes and enhances the outdoor student life experience. The project establishes a strong campus identity along Main Street and redefines the adjacent quadrangle. Included in the site plan is a 7,300 SF green roof over the loading dock, oval campus green, amphitheater and outdoor cafe space. The 196,000 SF building houses student organization offices, dining, retail, computer facilities, lounge, cafe / bistro and the campus bookstore. A second phase 600 seat performing arts theater will be attached to the Commons project, accessible through the first floor. LEED Gold Certification by the US Green Building Council.

Architect 
WTW Architects, Truex Cullins & Partners Architects