• http://wagnerhodgson.com/sites/default/files/styles/project_detail_nav_thumb/public/projects/photos/Mountain-Lodge_009.jpg?itok=l9-Mxgec Westphalen Photography
    Westphalen Photography
  • http://wagnerhodgson.com/sites/default/files/styles/project_detail_nav_thumb/public/projects/photos/Mountain-Lodge_002.jpg?itok=iDKG_RuU
  • http://wagnerhodgson.com/sites/default/files/styles/project_detail_nav_thumb/public/projects/photos/Mt%20Lodge_Horizontal%20Crop_2.jpg?itok=y-HOOnUH Westphalen Photography
    Westphalen Photography
  • http://wagnerhodgson.com/sites/default/files/styles/project_detail_nav_thumb/public/projects/photos/Mt%20Lodge_Horizontal%20Crop_1.jpg?itok=8eUdmk6V Westphalen Photography
    Westphalen Photography
  • http://wagnerhodgson.com/sites/default/files/styles/project_detail_nav_thumb/public/projects/photos/Mountain-Lodge_048.jpg?itok=e1fxA3Ms Westphalen Photography
    Westphalen Photography
  • http://wagnerhodgson.com/sites/default/files/styles/project_detail_nav_thumb/public/projects/photos/Mountain-Lodge_006.jpg?itok=zkfI9A5k Westphalen Photography
    Westphalen Photography
  • http://wagnerhodgson.com/sites/default/files/styles/project_detail_nav_thumb/public/projects/photos/Mt%20Lodge_Horizontal%20Crop_3.jpg?itok=OVQs1cgy Westphalen Photography
    Westphalen Photography

Mountain Lodge

Mountain Lodge

Stowe, Vermont

Situated on a 100 acre site, this landscape for a private residence draws it's inspiration from the classic mountain lodges of the northeast. Rich sweeping drifts of native perennials, grasses and shrubs create a relaxed, elegant composition that ground the home and define a variety of spaces for family gathering, entertaining and quiet reflection. Large caliper trees were planted to compliment the surrounding mature trees, providing a sense of permanence and timelessness. An existing pond was augmented and expanded for swimming with a 'diving rock' hand selected and perched at one end. The south-facing terrace is defined by large slabs of stone and a grand outdoor fireplace that gives way to views of the neighboring ski trails.

Architect 
Shope Reno Wharton