• https://wagnerhodgson.com/sites/default/files/styles/project_detail_nav_thumb/public/projects/photos/47Sargent-612_0.jpg?itok=B7e8xJFe Greg Premru Photography
    PHOTO 1 of Greg Premru Photography
  • https://wagnerhodgson.com/sites/default/files/styles/project_detail_nav_thumb/public/projects/photos/47Sargent-544_0.jpg?itok=UwRatap7 Greg Premru Photography
    PHOTO 2 of Greg Premru Photography
  • https://wagnerhodgson.com/sites/default/files/styles/project_detail_nav_thumb/public/projects/photos/47Sargent-245.jpg?itok=lsRVE68W Greg Premru Photography
    PHOTO 3 of Greg Premru Photography
  • https://wagnerhodgson.com/sites/default/files/styles/project_detail_nav_thumb/public/projects/photos/47Sargent-125_0.jpg?itok=lQmRMjwM Greg Premru Photography
    PHOTO 4 of Greg Premru Photography
  • https://wagnerhodgson.com/sites/default/files/styles/project_detail_nav_thumb/public/projects/photos/47Sargent-226_0.jpg?itok=M_Yu4jUQ Greg Premru Photography
    PHOTO 5 of Greg Premru Photography
  • https://wagnerhodgson.com/sites/default/files/styles/project_detail_nav_thumb/public/projects/photos/47Sargent-238.jpg?itok=c9KVYuWJ Greg Premru Photography
    PHOTO 6 of Greg Premru Photography
  • https://wagnerhodgson.com/sites/default/files/styles/project_detail_nav_thumb/public/projects/photos/47Sargent-391.jpg?itok=Z8EvOP51 Greg Premru Photography
    PHOTO 7 of Greg Premru Photography
  • https://wagnerhodgson.com/sites/default/files/styles/project_detail_nav_thumb/public/projects/photos/47Sargent-493.jpg?itok=KWeptimA Greg Premru Photography
    PHOTO 8 of Greg Premru Photography

Brookline Traditional

Brookline Traditional

Brookline, Massachusetts

The landscape of this new classically inspired home builds off the architecture to create a series of modern outdoor ‘rooms’, each with a unique character and form.  The front entry court creates a raised plinth for the house to receive guests, overlooking the street.  The central courtyard is enclosed by a stone dust bocce terrace within a birch allee.  The central courtyard unites the house with its first level living areas, with the adjacent pool house and spacious lawn.  Overhead string lights and a fire pit round out the minimalist setting.  A smaller intimate space with a fountain is found off the study.  A green roof helps the pool house recede into the landscape.

Architect 
LDa architecture
General Contractor 
Youngblood Builders